(N.B. deze brief wordt per e-mail verstuurd naar de ouderejaars studenten en per post naar de aankomende studenten)

 

Delft, 12 juli 2000

 

Deze nieuwsbrief is gericht aan alle studenten Werktuigbouwkunde en Maritieme Techniek, maar ook aan de aankomende studenten van deze opleidingen.

 

Wij beginnen deze brief met een woord van welkom aan onze nieuwe eerstejaars studenten. Wij hopen dat jullie een boeiende en succesvolle periode tegemoet gaan. De meeste mededelingen zijn op jullie niet van toepassing, maar lees ze vooral wel.

 

We willen jullie op de hoogte stellen hoe de basisstudie Werktuigbouwkunde en Maritieme Techniek er komend jaar uit ziet.

Wij menen dit het beste te kunnen doen door de a.s. 1e jaars een aantal pagina's uit de studiegidsen Werktuigbouwkunde of Maritieme Techniek bij deze brief in te sluiten.

 

Ouderejaars: hieronder de links naar de betreffende pagina’s:

wb1      mt1

wb2      mt2

wb3      mt3

 

Onderstaande mededelingen zijn niet gegroepeerd naar doelgroep of soort. Daarom zijn trefwoorden onderstreept waardoor snel is te zien wat voor wie is bedoeld.

 

De mededelingen:

 

Vanaf half augustus is de Onderwijsgroep WbMT tijdelijk gehuisvest in het gebouw voor Stromingsleer, Rotterdamseweg 145. Wij realiseren ons dat dit voor de (meeste) studenten niet optimaal is. Gelukkig houden we de nieuwe 1e jaars Wb-studenten bij ons in de buurt, want de projectwerkplekken verhuizen tijdelijk mee naar dit gebouw.

In augustus 2001 verhuizen wij weer terug naar het dan totaal gerenoveerde WbMT complex.

 

Voor aankomende studenten wordt op 19 en 20 augustus het Leeghwaterweekend (Wb) en het Froudeweekend gehouden. In een aparte brief van de studieverenigingen zijn jullie inmiddels hiervoor uitgenodigd. Als dit niet zo is neem dan contact op met de studieverenigingen (Leeghwater: 015-2786501, William Froude: 015-2786562). Aansluitend op dit weekend wordt de Ontvangstweek (OWEE) gehouden. Een uitnodiging van de werkgroep OWEE heeft jullie intussen bereikt. In deze week is de Faculteitsontvangst gepland op donderdag 24 augustus om 14.30 uur. Voor studenten Werktuigbouwkunde in zaal A en voor studenten Maritieme Techniek in zaal F.

 

Boeken en dictaten. Er worden door de studieverenigingen Leeghwater en William Froude lijsten gemaakt van benodigde boeken en dictaten en van de verkooppunten. Leeghwater zorgt bovendien voor een starterspakket voor de Wb-studenten. De lijsten zullen eind augustus, begin september worden uitgereikt tijdens de Faculteitsontvangst of bij de start van het cursusjaar.

 

Inhaalmogelijkheid 1e jaars projecten Wb. Er is een beperkte mogelijkheid om via een inhaaltaak 1 project per thema in te halen, tenzij er bijzondere omstandigheden zijn. Voor 1 augustus moet je je hiervoor opgeven bij een van de studieadviseurs:

·         J. van der Zanden, tel. 015-2782996. Email: j.vanderzanden@wbmt.tudelft.nl (vakantie t/m 13 aug.)

·         T. Eden. tel. 015-2782176 Email: t.eden@wbmt.tudelft.nl (vakantie t/m 30 juli)

 

Student-mentoren Wb en MT gezocht. Om de nieuwe studenten wegwijs te maken in het gebouw, in de studie en de studiebenodigdheden hebben wij nog een aantal student-mentoren nodig.

Vereisten:

·         tenminste 60 studiepunten

·         belangstelling voor begeleiden van nieuwe studenten

·         trainings-voorbereidings-bijeenkomst bijwonen op 29 augustus 2000 van 10.00-17.00 uur.

·         1 bijeenkomst per week gedurende 2 kwartalen; voor TH-ingenieurs 1 kwartaal.

Geef je z.s.m. op bij een van de bovengenoemde studieadviseurs, of bij Ewoud van Luik, e-mail e.p.vanluik@wbmt.tudelft.nl

Beloning: fl.15,- per uur.

 

De start van het cursusjaar 2000-2001 is voor iedereen op 4 september 2000.

Eerstejaars Wb, (ook de TH-ingenieurs Wb en MT), worden dan verwacht om 08.30 uur in collegezaal A voor de ontvangst, de indeling in projectgroepen en uitreiken roosters e.d. Eerstejaars MT worden om 8.30 uur in zaal E verwacht voor het eerste college Analyse, waarna om 10.30 uur de officiële ontvangst, de indeling in projectgroepen en de uitreiking van de collegeroosters en de studiegidsen plaatsvindt. De projectgroepen bestaan uit maximaal 8 studenten. Als uitgangspunt voor de samenstelling van deze groepen nemen wij de groepen zoals die tijdens de weekends van de studieverenigingen en tijdens de OWEE hebben gefunctioneerd. Studenten die noch aan het weekend, noch aan de OWEE zullen deelnemen, worden door ons op 4 september in projectgroepen ingedeeld.

 

2e en 3e jaars projecten Wb.

De intekening voor de projecten vindt plaats vanaf maandag 28 augustus t/m 1 september a.s. bij de Onderwijsadministratie, tenzij dat hieronder anders is aangegeven.

De projecten beginnen direct op 4 september. De Ingangseisen voor de diverse projecten zijn als volgt:

q      2e jaars project Mechatronica: 21 stp van de P af hebben, waarin inbegrepen alle projecten en 2 modules van het vak Analyse.

q      2e jaars project Energie: als boven maar i.p.v. Analyse het vak Thermodynamica en Stromingsleer (wb1123).

q      2e jaars project IOP2: als boven maar i.p.v. Analyse het vak Vervaardigingskunde (wb5103)

q      3e jaars project IP3. Start: 04-09-200 gedurende week 36 t/m 42 en 45 t/m 51.

o        Er moet door de studenten rekening gehouden worden dat voor het project 10 studiepunten staat. Omdat het om groepswerk gaat, is het onmogelijk om gedurende het project langer dan een dag afwezig te zijn. Besef dit goed voordat u zich voor het project inschrijft!! De projecttijd die ingeroosterd is in het derdejaarsrooster wordt gedurende het IP3-project volledig in beslag genomen door het IP3-project.

o        Inschrijving: De inschrijving vindt plaats door het insturen van mail, met subject 1e draai 2000-2001 met de volgende gegevens: volledige naam / studienummer / telefoonnummer / voortgangstudie (prop. mk5, iop2, studie %) naar: ip3-pto@wbmt.tudelft.nl.

o        De toelatingseisen voor het project zijn na het vijfde kwintaal en dus vòòr de herkansingen:

§         Propedeuse behaald hebben.

§         50 % van het 2e jaar behaald hebben, waaronder Materiaalkunde 2 en IOP2 minimaal met een vijf of hoger.

§         Uitzonderingen hierop worden ter beoordeling voorgelegd aan de studieadviseur (J. van der Zanden)

o        Voor toelating geldt: Nominaal lopende studenten hebben voorrang bij inschrijving. Verder geldt: 'wie het eerst mailt wie het eerst maalt'

q      3e jaars Procesproject: P behaald plus 50% van 2e jaar, waaronder de vakken Stromingsleer2 (wb1220) en Thermodynamica 2 (wb1224).

q      3e jaars Kandidaatsopdracht: P behaald plus 37 studiepunten van het 2e jaar. Van het 3e jaar moet het project IP3, alsmede het vak Kansrekening en Statistiek behaald zijn. Als u bent ingeschreven ontvangt u nader bericht over de beschikbare opdrachten en verdere gang van zaken.

 

Tempometing en overzicht studievoortgang. Een veelgestelde vraag is: hoe zit het met studiepunten behaald bij afstuderen, stage etc.? Het antwoord daarop is eenvoudig: De onderwijsadministratie zorgt ervoor dat afstudeervoortgang bij de specialisaties wordt opgevraagd. De voortgang telt dus mee voor Groningen.

Overigens krijgen alle studenten in september een overzicht van de studievoortgang thuis gestuurd.

Dat dit zo laat gebeurt heeft te maken met de invoering van het nieuwe computersysteem VOLG+, dat ons niet de tijd gunt al voor 1 september aan iedereen een overzicht toe te sturen. Medio oktober wordt uw studievoortgang naar Groningen doorgestuurd. Overigens kunnen nog tot januari 2001 correcties daarop aangebracht worden. Dus geen paniek!

 

Op dit moment zijn er uitgebalanceerde studiegidsen inclusief de roosters van het komende cursusjaar op het internet beschikbaar. Het internetadres van WbMT is: http://www.wbmt.tudelft.nl. Medio augustus verschijnen de papieren versies van de studiegidsen en de roosters. Het is mogelijk dat door vroege deadlines van de drukker de informatie in deze gidsen niet geheel up to date is. Hier biedt de WbMT-website steeds de actuele stand van zaken.

Zie voor de actuele informatie en eventuele mededelingen die te laat waren om in deze nieuwsbrief opgenomen te worden de Nieuwspagina's op de website van WbMT.

 

Tot slot wil ik jullie namens de hele Onderwijsgroep WbMT een prettige vakantie en een goede voorbereiding op 2000-2001 toewensen.

 

Namens de groep Onderwijs WbMT,

Ewoud van Luik, tel. 015-2785734

e-mail: e.p.vanluik@wbmt.tudelft.nl

 

  Bezoekers informatie